Over mij | Christine Terwiel

Over mij

​Ineens viel het kwartje. Waar grote organisaties me sinds eind jaren '90 al inhuurden als redacteur en communicatieadviseur, daarmee kon ik zelfstandig dienstverleners ook helpen. Ik kon deze ondernemers leren hoe ze hun eigen website zo konden verbeteren dat de site zou helpen bij het behalen van hun doelen.Ik kende de besprekingen met soms meer dan 30 mensen aan een vergadertafel, maar 1-op-1 of in een klein groepje in een leuk koffietentje achter de laptop: dat leek me ook wel wat.Ik hakte de knoop door en besloot ook te gaan werken met de doelgroep waar ik zelf toe behoor: (zelfstandig) ondernemers.Nu kunnen zij ook bij me terecht als ze de teksten, structuur en inrichting van hun eigen website willen verbeteren om zo meer klanten te krijgen. Of beter nog de juíste klanten.

Daar kwamen vanzelf diensten bij om e-boeken, blogposts en nieuwsbrieven te redigeren. Ontzettend leuk, want als kritische optimist vind ik het heerlijk om verbeterpunten te vinden. Dan kan ik helemaal los en alle opgedane ervaring inzetten. Het is soms verbazingwekkend hoeveel professioneler een website kan worden met relatief kleine wijzigingen. Daar worden zowel ik, mijn klanten als de klanten van mijn klanten erg blij van.


Maarrrr….

… ik moest natuurlijk wel eerst voor mezelf een website maken. En die moest natuurlijk ook nog eens extra goed zijn. Ik kon moeilijk het slechte voorbeeld geven.Makkie toch voor mij? Het is tenslotte mijn vak om functionele websites te bedenken en teksten en beelden te verbeteren. Eitje! Uhm...Nou, dat viel tegen. Misschien herken je dat wel, dat je voor jezelf een blinde vlek hebt en weleens wat té perfectionistisch kan zijn.Dus toen het om mijn eigen site ging vond ik het ineens heel moeilijk om te doen wat ik mijn klanten altijd leer. Zo was ik meer bezig met het maken van een ontzettend mooie website met prachtige grote foto's en veel minder met een functionele website waar mijn ideale klant precies de juiste informatie zou vinden.Eerlijk gezegd schaamde ik me er nogal voor dat ik mijn site maar niet af kreeg. Pas toen er al 6 maanden zo’n bordje ‘Coming soon’ op mijn homepage stond heb ik alles omgegooid en een website gemaakt die vooral functioneel is. 

Toen stond hij 'live'. De 1.0-versie zullen we maar zeggen.Mijn site zal nooit helemaal af zijn. En dat is goed zo. Een website kán namelijk nooit echt af zijn, want jij verandert, je doelgroep verandert en de techniek verandert. Daarom blijft een goede site altijd in ontwikkeling. Kortom: geen ‘coming soon’ meer, maar een site die zegt ‘de winkel is open’. Dat voelt zo veel beter! En dat fijne gevoel gun ik jou ook.

Weer trots op je website 1024 x 341 christineterwiel.nl

Ik weet dus hoe lang je kunt blijven hangen en hoe het voelt om een site te hebben die niet perfect past bij jou en je ideale klant. Ik weet ook hoe dat ten koste kan gaan van je portemonnee. No shame! Maar los het wel op. Zo zonde anders voor jou en alle klanten die je hulp goed kunnen gebruiken. Denk je dat ik je daarbij kan helpen, vul dan mijn contactformulier in. Dan kijken we samen wat ik voor jou kan doen. Maak jij binnenkort jouw klanten blij met een website waar je trots op kunt zijn.

Nu je me een beetje kent...

Wil je een website die voor je werkt? Ben je het zat om maar wat aan te modderen? 

Dan kijken we hoe jij met je website je doelen kunt bereiken.

Wil je eerst nog meer weten over mij?

Wat kan ik je verder nog over mezelf kan vertellen, zodat je een beetje weet met wie je te maken hebt?

 • Ik doe in mijn vrije tijd aan theatersport en improvisatietoneel en regel voor mijn groep ieder seizoen een mooi programma met leuke trainers en optredens. ❤️ Dat is zo leuk! ❤️
 • Ik ben opgeleid als tekstschrijver en in 2000 afgestudeerd op zowel journalistiek als schrijven voor internet.
 • Ik werk al sinds 1998 als tekstschrijver en structureer sinds dat jaar websites. Dat was in een tijd dat je nog complimenten kreeg als je goed kon googelen (al bestond dat woord toen nog niet en was het toen meer 'yahoo-en'). Dat was toen nog speciaal. 😂
 • Ik ben sinds 2001 lid van Tekstnet, de vereniging voor professionele tekstschrijvers. Ik ben een paar jaar lid geweest van de commissie die teksten van aspirant-leden beoordeelt om te kijken of ze professioneel genoeg zijn om lid te worden. Heel leerzaam.
 • Ik heb webbouwers aangestuurd en ervoor gezorgd dat grote websites goed werkend en zonder fouten werden opgeleverd.
 • Als eindredacteur verbeterde ik teksten van andere schrijvers voor zeer grote intranet- en internetsites.
 • Ik heb honderden interviews gehouden en duizenden teksten geschreven. Zo ontzettend veel interessante mensen gesproken en van hen mogen leren.
 • Heb heel veel foto's gemaakt, gezocht, aangepast en geplaatst.
 • Ik heb internet- en intranetredacteuren geleerd hoe ze goed kunnen schrijven voor internet en hoe ze de teksten en foto's kunnen plaatsen op websites.
 • Heb blogs geschreven en geredigeerd. Nieuwsbrieven geschreven, opgemaakt en verstuurd. Eigenlijk van alles, maar vooral veel online.
 • Ik heb gewerkt voor grote commerciële bedrijven en overheidsorganisaties als de Politie en de Raad voor de Rechtspraak. Hoe groter en complexer, hoe leuker.
 • Ik heb me beziggehouden met externe communicatie, zoals ​de website Politie.nl, maar vind interne communicatie ook erg leuk, zoals ik nu doe voor de Raad van State.
 • ​Tegenwoordig werk ik ​ook met zzp'ers: zelfstandig ondernemers die hun eigen website maken en die zien dat het beter kan, maar die net dat beetje kennis missen om het echt goed te maken. Het gaat om minder grote en complexe sites, er zijn meer persoonlijke contacten, minder grote vergaderingen met landelijke teams, meer 1-op-1 in een koffietentje met een laptop erbij. Minder pak, meer informeel. Nice! ☕️☕️
 • Ik vind het ontzettend leuk om iets te verbeteren en om ondernemers te leren hoe zij dat zelf kunnen doen.
 • Ik woon in Den Haag op fietsafstand van het strand en stop bij mooi weer graag een uurtje eerder met werken om de dag op het strand af te sluiten.
 • Ik heb zo'n twintig jaar ervaring en ik improviseer graag, dus kom maar op met waar jij online tegenaan loopt!
 • Wil je meer weten dan moet je het me maar vragen. En wil je weten wat jij van mij kunt leren of wat ik voor jou kan doen, neem dan contact met me op.
 • Ik leer mensen trouwens altijd dat een opsommingslijst liefst tot 7 of maximaal 9 punten mag hebben. Ik ben dus een beetje eigenwijs. Al is er best kans dat ik deze lijst binnenkort inkort of totaal verander. Want dat is zo fijn aan online teksten, je gooit ze zo weer om.

​Hartelijke groet,

Christine Terwiel